Сушистът създава изкуство...

В първите дни на новата 2022 година ви срещаме с Петър Михайлов - Главен Суши майстор от град Варна, с богати професионални умения. Зададoхме TeamPro въпросите за F&B сектора на Петър и научихме неговото мнение за професията и развитието на сектора:
Каква е твоята професионална мечта?
Моята професионална мечта, разбира се, като на всеки друг готвач, е да имам собствен малък ресторант с авторско меню.
Какво те мотивира?
Мотивацията идва от това да гледаш усмивките на хората, когато опитат ястието ти и съответно от обратната връзка, когато чуваш положителни коментари за това какво си направил.
Какви качества са нужни на един професионален сушист / готвач за да е успешен?
Според мен качествата, които трябва да притежаваш са търпение - тъй като обучението е по-специфично и дълго, упоритост - защото не всичко ще ти се получава от първия път, и голямо желание за работа и развитие. Всичко останало може да се нучи и усъвършенства с течение на времето.
Какво трябва да предлагат работодателите в бранша за да мотивират служителите си?
Работодателите трябва да предлагат нормални работни смени, адекватно заплащане за нещата които вършиш и най-важното - отношение. Отношението е най-голямата мотивация.
Как научи за TeamPro?
За TeamPro научих чрез реклама в интернет, след което реших да проверя за какво става въпрос и останах приятно изненадан от платформата, защото идеята е много добра. Пожелавам ви успехи и развитие!!!